سرطان کولون چیست + 12 روش برای پیشگیری از این سرطان

سرطان کولون

سرطان کولون سومین سرطان شایع در دنیا است و اگر روش های پیشگیری از سرطان کولون را بدانید می توانید تا حد زیادی از بروز این بیماری جلوگیری کنید. سرطان کولون حدود 15 درصد از آمار سرطان را به خود اختصاص داده است. این سرطان دومین دلیل مرگ و میر از سرطان در آمریکا است و خبر بد این است که متاسفانه این سرطان در بین جوانان هم به شدت افزایش پیدا کرده است.

سلول های روده بزرگ و رکتوم میزبان این سرطان هستند و به همین دلیل باید رژیم غذایی، عادات و رفتارهای خود را تغییر دهید. طبق بررسی ها معلوم شده این عارضه به سبک زندگی و تغذیه افراد ربط دارد و این یعنی اینکه می توان تا حدود زیادی از این بیماری پیشگیری کرد.

سرطان کولون چیست؟

سرطان کولون (CRC) که با نام سرطان روده ی بزرگ و سرطان رکتوم هم شناخته می شود بافت های روده بزرگ و قسمت‌های انتهایی آن را درگیر خود می کند. این بیماری زمانی آغاز می شود که روند رشد و تکثیر سلول های بافت روده از حالت طبیعی و نرمال خود خارج شده و با رشد بیش از اندازه ی آنها توده ای از سلول های خوش خیم در روده ی بزرگ یا رکتوم ایجاد می شود که همان پولیپ ها هستند.

در این شرایط ممکن است این توده ی سلولی حالت خوش خیم بودن خود را حفظ کند و یا تبدیل به توده ی بدخیم شود و این آغاز سرطانی شدن سلول هاست.

این بیماری هم تمایلات ژنتیکی و وراثتی دارد و هم می تواند در اثر شرایط محیطی و نوع سبک زندگی به وجود بیاید.

به هر حال الگوی مشخصی برای علت این تغییر رفتار در سلول های روده شناخته نشده است ولی مشخص شده است که افراد در سال های بعد از ۴۰ زندگی خود در برابر حمله ی سرطان کولون آسیب پذیرترند و در صورت ابتلای یک نفر از بستگان درجه اول یا دوم به این بیماری خطر حمله ی این بیماری ۲ تا ۳ برابر افزایش می یابد.

ضمن اینکه بیشترین تعداد افراد مبتلا به سرطان کولون در میان افرادی مشاهده می شود که با زندگی شهری و ماشینی بیشتر درگیر هستند. این شاید نمای خوبی از این بیماری را به ما نشان دهد که علت تغییر رفتار سلول ها از کجا می تواند نشات بگیرد.

علائم سرطان کولون

در اولین مرحله این بیماری همه چیز آرام و بی سر و صدا پیش می رود. اولین زنگ خطر این بیماری با تغییر شکل مدفوع و به شکل خونریزی حین دفع خود را نشان می دهد. این خونریزی با خونریزی های ناشی از بواسیر یا هموروئید کاملا متفاوت ست.
با پیشرفت سرطان کولون علائم و نشانه های زیر به وجود می آیند:

  • تغییر محسوس در عادات اجابت مزاج به شکل اسهال و یبوست مداوم و دوره ای
  • وجود خون در مدفوع به شکل خون روشن یا خون تیره
  • احساس تخلیه ی ناقص مدفوع پس از هر بار اجابت مزاج
  • احساس درد و دل پیچه در قسمت های مختلف شکم
  • نفخ شکم
  • کاهش وزن ناگهانی
  • ضعف و خستگی شدید
  • حالت تهوع و استفراغ
  • باریک شدن غیر طبیعی مدفوع
  • احساس درد و ناراحتی هنگام اجابت مزاج
  • کم خونی و فقر آهن
  • یرقان و زردی پوست و چشم
  • بی اشتهایی

سرطان کولون

12 راه برای محافظت بدن در برابر سرطان کولون

انجمن سرطان آمریکا گزارش می دهد که میزان شیوع سرطان در آمریکایی های زیر پنجاه سال با افزایش 22 درصدی در سال های 2000 تا 2013 روبرو شده است. ما در این بخش قصد داریم تا شما را با 12 راه حل مختلف جهت حفاظت در برابر سرطان کولون را به شما بیاموزیم پس با ما همراه باشید.

راه و روش های موثر برای پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون یا روده بزرگ

1- ورزش کنید:

تحقیقات نشان می دهند که داشتن یک برنامه ورزشی منظم خطر مبتلا شدن به سرطان کولون را با کنترل سطح انسولین و افزایش گردش سلول های ایمنی بدن در سراسر بدن را کاهش میدهند.

2- ویتامین D بدن را افزایش دهید:

یکی از عوامل خطرناک مبتلا شدن به سرطان کولون کمبود ویتامین D می باشد.بدین دلیل شما باید ویتامین D خود را افزایش دهید و یکی از بهترین کارها این است که در معرض نور خورشید قرار گیرید.

3- افزایش میزان کلسیم:

سطح کلسیم بدن را به میزان مطلوب آن برسانید و این کار خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می دهد.

4- کاهش چربی:

کارشناسان ارتباطی میان چاقی و خطر افزایش مبتلا شدن به سرطان کولون را دریافت کردند و میزان زیاد چربی در بدن می تواند برخی مشکلات بد را در بدن ایجاد کند که یکی از آنها مبتلا شدن به سرطان کولون می باشد.

5- مصرف میوه جات و سبزیجات:

با مصرف میوه جات و سبزیجات که منبع آنتی اکسیدان ها و منیزیم می باشند خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می دهند و به خودی خود یک رژیم غذایی مناسب برای بدن میباشد.

6- کاهش مصرف الکل:

برآورده شده است که مصرف بیش از حد الکل باعث افزایش مبتلا شدن به سرطان کولون می شود و به همین دلیل توصیه می شود که نوشیدنی های الکلی را نوشید.

7- گوشت های فرآوری شده استفاده نکنید:

سازمان بهداشت جهانی ارتباط بین گوشت فرآوری شده و افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون را به رسمیت شناخته است.فراورده های گوشتی مانند ژامبون، سوسیس، همبرگر برای بدن یک عامل مخرب محسوب می شود خطر ابتلاء به سرطان کولون را افزایش می دهند.

8- ترک سیگار:

متخصصان یافته اند که سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان کولون را افزایش میدهند.

9- فیبر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

با مصرف میوه ها و سبزیجات فیبر بدن تامین می شود و این کار باعث بهبود سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان کولون کمک می کند.

10- اضافه کردن سیر به رژیم غذایی:

کارشناسان یافته اند که سیر مزایای زیادی همچون ضد سرطان قوی میباشد. افزودن منظم سیر به رژیم غذاییتان، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

11- از مصرف بیش از حد گوشت قرمز خودداری کنید:

در حالی که مطالعات نشان داده اند که افزایش گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان می باشد، توصیه می شود که از مصرف بیش از حد گوشت قرمز خودداری کنید.

12- از مولتی ویتامین ها استفاده کنید:

محققان یافته اند که مصرف روزانه مقداری مولتی ویتامین ها در وعده های غذایی روزانه تان خطر ابتلا به سرطان هایی چون کولون را کاهش میدهد.